2009. március 22., vasárnap

Szombati Szupernap

A március 21-ei dátumra több okból is gyúrtunk idén. Az egyik, hogy a tavaly októberi, 25. születésnapos EcküBrash buli után újra Veszprémben az Expresszóban léptünk fel - ezúttal Siskával és DD-Sündör-Rosmah felállásal, valamint a pult mögül Zomblaze és Gozth lövellte a zenéket. A másik, hogy az MTV Blokk c. műsora jött le délutántól kezdve forgatni velünk: pétfürdői életképek nálunk, játszótér, zsírkrétagraffiti, műtrágyagyár, fagyott tégla, gulyás, szikvízparkoló Veszprémben, Bárka, fénykóstolás, "rockerhiphapper barátja", nevetés, jókedv, segítő stáb, haverkodás. Ha címszavakban kéne írni ilyesmiket írnék, szal most ilyesmiket írtam. Három héten belül képernyőn a végeredmény, elöljáróban annyit, hogy nagyon várom az anyagot, majd tolom a paramétereket mikor mi merre látható. Szabó Balázs fotós barátunk - akiről lőttem az előző bejegyzést - ismét jött velünk és most is ránk lőtt, persze megint csak durvákat. A Bárkában készült piktúrán az egész csapat békésen üldögél, meg készül ez estére vagymifene. Bazsi utána este lazított, mondtam neki, hogy ne hozzon semmit, de fotózott végül Hangya gépével két sör között, csak úgy lazásan. Az eredményt, az áprilisban megjelenő új klipünkben láthatjátok majd.



20:00-tól buller start, Expresszó Rap Klub első felvonás, izgultam nem keveset miatta. Hangtechnikai kisebb parádék az MTV stábnak, Brash meg Zomblaze munkájának köszönhetően orvosolva lett, az emberek kezdtek jönni, éjfél felé igencsak kezdett telelenni a hely. Sok régi veszprémi arc(East, Brosy, Pepe), jöttek győri spanok(Ketioz, Jam-Balaya), zalaegerszegi srácok, Budapestről Viktor spanunk is lelátogatott, a Kállai fivérek is hazajöttek, Pétfürdőről is hálisten érkeztek cimbik (Béres Gergő, Szücskös, Johny, Drezzick és még páran), Áronkáék Palotáról, meg egy rakat arc akit kifelejtek most mikor írok, viszont egy valamit nem - Köszönöm a csapat és a város nevében Nektek, hogy itt voltatok! Végre kezd éledezni a veszprémi hiphop élet és a közeg!!!! Jó volt látni! A K-os! bulik sajnos legutóbb már nem azt a filinget adták, mint évekkel ezelőtt, viszont mi szeretnénk azért tenni, hogy szűkebb pátriánk és környéke is megkapja a mindig a jó rapeket, ezért ahogy tehetjük folytatjuk a sorozatot.

A buliról pár szóban rész jön. Sündör-DD-Rosmah jól melegített be, legközelebb toljuk az Ócska Fricskát is együtt. Siska hozta, amit szokott. Kiállt egyedül, elrappelt 40 percet, a közönség pedig szerette - mint általában mindenhol. A buliban beszélgettem vele sokat, nagyon jó irányba változott szerintem, itt volt az unokaöccse is, aki szintén fain arc. Hősök rész jön. Hazai pályán nagyobbak az elvárások, de hoztuk ahogy kell. Tavaly októberben is teltház volt a Presszóban, most is. Nagyon köszönjük mégegyszer. A Bennünk él volt a ráadás, mely alatt pár hülyegyerek összeverekedett a közönségben, pedig Cozma emléke miatt is szólt a dal, így sajnáltam ezt a kis belerondítást eléggé.

Lemezeseinkről rész következik. Gozth sokra fogja még vinni. Tehetséges és kitartó didzsépalánta, alázattal készül az estékre és ismét jókat pakolt. Mikor a fellépésünk után ott kellett tartani a tánctéren az embereket, lazán megoldotta. Jump Around be, aztán ment is minden, ahogy kell. Zomblaze-el elfogult vagyok. A lemezjátszót hangszerként kezeli, a szettjei iszonyat durvák, mindig meg tud lepni és meg is tud újulni. Sok szkreccs, sok meglepő fordulat, instruk akapellák kombózva beúsztatva, sokszor elrugaszkodik és ami a legfontosabb sok olyan bulit csinált már, amit nem felejtek el sztem soha. Hajnal négy felé odasúgtam neki, hogy nálam az év szettjét hozta, de csak nevetett és már keverte is a következő nótát. Egy kisebb tömeg villanyfelkapcsolás után is táncolt még, ám a negyed hatos uccsódal után véget ért a móka mára. Találkozunk a következőn.

Holnap meló, aztán Bp, aztán este AP: jönnek a Killák. A hét szintén húzósnak néz ki. Kéne aludnom. Fogok is.

2 megjegyzés:

  1. nagyon-nagyon adta a szombat este tesó!!!
    én személyszerint nem bántam meg hogy ott voltam:-)bár mndjuk veletek szar bulin még nem voltam:-)
    na minden jót!!!alig várom a következőt:-)
    üdv: Ati

    VálaszTörlés
  2. Hát jah...Az a pár hülye aki ott balhézott az nem kellett volna, de azt leszámítva kifogástalan volt a párrééééé:)

    VálaszTörlés