2009. március 5., csütörtök

Ghettoradio.hu interjú
A http://www.ghettoradio.hu weboldal készített velünk egy elég tartalmas interjút. Előzetes gyanánt feldobom az egyik kérdést meg a választ hozzá, olvasd végig jól, aztán a végén meg ottan leledzik a link, ahol mindent olvashatsz. Köccepucca!

GR: Sokak szerint a Klasszik nem ért el akkora sikert, mint a Szóhisztéra vagy a Nyelvtan. Szerintem pedig igen. A magyar hip hop fejlődésével párhuzamosan a legtöbb előadó is magasabb szintre lépett. Mikor beraktam a lemezt lényeges különbségeket tapasztaltam. Sokkal ritmikusabb, jobban átgondolt szövegek, viszont a Nyelvtanhoz viszonyítva kevésbé dinamikus előadásmód, de ezt ellensúlyozzák Joeker beatjei és egyfajta laza magabiztosság. A közreműködők listája sem hagy maga után kívánni valót. Patent lemez.

Hősök: Van aki szerint az első két lemez nyomába sem ér. Volt aki eddig kinevetett minket, az új lemezt viszont le sem bírta tenni. Ez a Hősök már más, ezt el kell fogadni. 18-19 évesen teljesen máshogy éltünk, más hatások értek. Akkor a serdülőkorból kikászálódva durr bele bumm ösztönből csináltunk mindent, most már felnőttként koncepciókkal, egyéni ötletekkel teletűzdelve vakerálunk. Annó suli után összefutás, vagy Péten nálunk piálás, témamegbeszélés aztán szövegírás metódussal hamar készült rövid időn belül két album, nem volt más az életünkben. Manapság van közöttünk, akinek családfőként kell megfelelnie a mindennapokban. A zene iránti szeretet nem változott, ugyanazt az erőt érezzük a színpadon, vagy a hiphopra gondolva. A Klasszik és a Nyelvtan között öt év van, leírhatatlan sok dolog történt közben mindenki életében. Az új albumot nagyjából egy évig csináltuk, rengeteg meló volt benne. A borító, a stúdiózás, a keverés úgy mentek, hogy mindenki nyomatta a saját kis privát életét hétközben, hétvégén a fellépések mellett meg összehoztuk a lemezt. Négy ember négy egyéni ötleteit, idejét, stílusát kellett összeegyeztetni, de meglett, és ez nagy eredmény. Van aki szerint, túl szókimondó a lemez. Van aki szerint gyengébbek a zenék. Van sok vélemény, amiből tanul az ember, elolvassa, felfogja, értékeli, elgondolkodik rajta. Szerintünk egy erős, kissé tömény lemez lett, néhol nagy kontraszttal. A Flashback után a Tengert meghallgatva elég más érzelmeket érint meg a zene. Ettől szép szerintünk, hogy mozgalmas, széles skálán elhelyezkedő gondolatokat szakítunk fel. Dühöngünk, kritizálunk, egy kicsit alpáriak vagyunk, de ott van az is, mikor jókedvűen beszélünk az életről, szerelmesek vagyunk, vagy éppen áhítozunk egy kicsit másra: kilépnénk a hétköznapok mókuskerekéből, mondjuk valami finom homokú forró tengerpartra a téli depresszió kellős közepéről.

A teljes interjút itt olvashatod el: http://www.ghettoradio.hu/index.php/interjuk/2-interjuk/775-hsoek-interju

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése