2010. március 19., péntek

„Behájpolva”

A május 20. és 23. között a Cseri Parkerdőben megrendezésre kerülő Pannónia Fesztivál kitűnő felvezetéssel csapott bele neki 2010-be. Hivatalos szezon-indítónak aposztrofálja magát, de például már most publikusak a szemtelenül alacsony belépőáraik is. Más hasonló kaliberű itthoni fesztek napijegyének a féléért tudunk négynapos bérletet váltani, de nem csak emiatt lesz érdekes ez a Pünkösd előtti hosszú hétvége.

Januárban például szavazást hirdettek a szervezők, melynek lényege az volt, hogy hazai zenekarokra lehetett voksolni. Ha nem is mindegyiket hívják el, de igényfelmérőnek sem volt rossz ez a kiváló marketing-húzás. A szinte kizárólagosan a magyar fellépőkre épülő program között jó pár nagyágyú már le van kötve: lesz a Tankcsapda, a Quimby, Demjén Ferenc, de a közönségkedvenc Deák Bill Gyula is. Bővül a színpadok száma. Lesz „denszaréna” például, mellyel egy fesztiválozgatni kevésbé járó réteget is be tudnak vonzani - meg többek között tavaly ilyen sem volt.

Februárban meg majdnem fesztivál se, mivel a palotai képviselő-testület tagjaival nem tudtak megállapodni a szervezők, így felmerült, hogy más településre vinnék át a tavaly 100.000 feletti látogatót vonzó nagyrendezvényt. Hát mi máson borult volna a mutatvány, mint a pénzen. Az idén szűkösebb büdzséből gazdálkodó várpalotai önkormányzat részesedést kért volna a jegybevételekből. Ez volt a problematikás pont, de március elején végül megállapodtak a felek, így elmaradt a feszt megtartása érdekében szervezett szimpátia-tüntetés, meg a háborgás is. Az egyik közösségi oldalon meg szinte „kurucinfós” módszerrel terjedt Várpalota egyik képviselőjének az elérhetősége, hogy meg lehet köszönni neki, ha elmarad a banzáj. Na ne már!

Meg lehet nyugodni, lehet készülődni, a Pafe már most olyan előhanggal süvít, mint május végén a Cseriben a nagyszínpad majd esténként. Erről beszélnek az emberek, tele van vele a világháló meg az újságok is. Hát kell ennél nagyobb „hájp” hónapokkal a rendezvény előtt?


A cikk a március havi Pétfürdői Krónika című helyi közéleti lapban jelent meg.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Dani aka. Eckü!Ti lesztek a feszten? Már a hely közelsége miatt is, esetleg civilben is?

    VálaszTörlés
  2. Hello Petya!
    Leszünk, méghozzá első nap, május 20-án a Malátabárban élőzenével, szóval várunk szeretettel!

    VálaszTörlés