2012. február 7., kedd

Moderálgatok - jövő hét csütörtökön

Red Bull Music Academy Workshop
INSTANT - BUDAPEST
2012-02-16 // csütörtök
ingyenes
20:00-tól
Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/379404668740725/


A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Red Bull Music Academy Workshop, melynek témája ezúttal az elektronikus és a klasszikus rapzene ütköztetése. 2012. február 16-án 20 órától olyan előadókkal találkozhatunk majd az Instantban (VI. Budapest, Nagymező u. 38.), mint Fluor Tomi a mainstream képviseletében és a DSP csapatából ismert Dipa, aki az underground vonalat képviseli majd. A Red Bull Music Academy nemzetközi előadóművészei közül az angol hip-hop zene kiemelkedő alakja, TY látogat el hazánkba, hogy megossza gondolatait a jelenlegi nemzetközi trendekről. Az egész estés rendezvény az angol előadó egy órás fellépésével zárul. Az esemény moderátor-műsorvezetői Eckü a Hősökből, valamint Lotfi "Begi" Behnam a Compact Disco zenekarból.

A Red Bull Music Academy egy olyan zenei kezdeményezés, amely több platformon biztosít bemutatkozási lehetőséget és nemzetközi szintű szakmai találkozót a legkülönbözőbb zenei stílus képviselői, énekesei, zenészei számára. A magyarországi workshop, másik 49 országbeli helyi találkozóval együtt, a '90-es években életre hívott, évente mindig más városban megrendezésre kerülő nagy, nemzetközi Red Bull Music Academy kapcsán igyekszik ízelítőt adni, a több mint egy évtizedes kezdeményezés szellemiségéből.

A budapesti workshop témája ezúttal a klasszikus és az underground rapzene ütköztetése lesz, amelyet a témában jártas előadók mutatnak be egy kötetlen beszélgetés formájában az Instanban. A mainstream vonalat Fluor Tomi, míg az underground rap-et a DSP csapatból Dipa képviseli majd. Továbbá látható lesz majd betétprogramként Fluor, Eckü és Snow Peti közös performansza is, ahol egy közös rap keretében is megvitatják majd a mainstream és az underground közeg közti "nézetkülönbségeket."

A Red Bull Music Academy külföldi előadói közül tavaly, az osztrák származású Patrick Pulsingert köszönthettük, idén pedig az angol hip-hop élet meghatározó alakja, TY teszi tiszteletét hazánkban.
A brit származású, nemzetközileg ismert hip-hop előadó, TY 2010 tavaszán rukkolt elő negyedik, Special Kind of Fool című stúdiólemezével, a BBE Records gondozásában. Az elmúlt évtized során a Mercury Díjra jelölt előadó ritkaságszámba menő sikert ért el: négy lemezével, amelyet csak alátámasztanak világszerte ámulatba ejtő koncertjei, illetve számtalan fellépése olyan fényes csillagok mellett, mint a De La Soul, Tony Allen és Pee Wee Ellis. Zenészként, a keverőpult előtt és mögött egyaránt dolgozott már Estelle, a Scratch Perverts, Talib Kweli, a Black Twang, az Arrested Development, Bahamadia és Zion I oldalán.


A 2012-es nemzetközi Red Bull Music Academy találkozónak szeptember 30-a és november 2-a között New York ad otthont, amely ötheti folytonos workshopokat, zenei témájú konferenciákat és könnyed szórakozást kínál a résztvevőknek.

A producerek, lemezlovasok, szólisták és egyéb zenével foglalkozó személyek február 2. és április 2-a között küldhetik be műveiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése