2012. február 1., szerda

Március 15-re készülvén


Készül két friss zene a rendezvényre, melynek mindegyikében rappelek. Reméljük jó visszhangja lesz. A kezdeményezés nagyon patent, marjatok rá, remélem sokan fognak indulni.

A szavak forradalma - Red Bull Pilvaker


2012. március 14-én este egy egyedülálló verseny keretében tiszteleg a hazai rap és slam poetry világa a márciusi ifjak előtt a VAM Design Centerben. Az este 21 órakor kezdődő Red Bull Pilvaker eseményen a két kategória legjobb tíz-tíz nevezője lesz jelen, hogy saját stílusukban adják elő az 1848-as forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó költeményeket és újraértelmezzék azokat. Az egész estés rendezvényen olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint Kautzky Armand, Ganxsta Zolee, Dipa a DSP-ből, Saiid a Akkezdet Phiaiból, Eckü a Hősökből, Diaz valamint Wolfie a Punnany Massifból. Az est műsorvezetője Sub Bass Monster lesz.

A klasszikus és kortárs zenei elemeket ötvöző tavalyi nagysikerű Red Bull Liszt Remix rendezvény után, a Red Bull Pilvaker idén a magyar kultúra és történelem egy újabb területét szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz. 1848-as szabadságharc tematikájú versenyen „rap” és „slam poetry” kategóriában indulhatnak a jelentkezni kívánók, amelyre öt nagy forradalmi költő, tíz verséből készülhetnek fel. A „rap” kategória versenyzői ezeket a költeményeket, zenei alap elkészítésével és a szöveg kortárs változatával kell, hogy modernizálják, míg a „slam poetry” kategóriában a versenyzőknek minden versszak utolsó sorát meg kell hagyniuk az eredeti költeményből.

A „slammereknek” és a „rappereknek” is maximum 3 perc áll rendelkezésükre, hogy előadják műveiket. A „rap” kategória versenyzői jelentkezés útján párban vagy szólóban, míg a „slam poetry” esetében meghívásos rendszerben szólóban mérik majd össze tudásukat a versenyzők. A laza kötésű versek legfőbb szabálya, hogy három perc alatt érvelj, meggyőzz, nevettess, szórakoztass, elgondolkodtass, és sikert arass.

A „rap” kategóriában a pályaműveket 2012. február 27-ig lehet feltölteni a Facebook közösségi oldalra, az ott elhelyezett applikáció segítségével. A feltöltött művek közül a kilenc legjobb alkotást a zsűri, míg a tizedik versenyzőt a közönség szavazata juttathatja be a végső fordulóba. A tizedik versenyzőre március 1. és március 9-e között lehet szavazni szintén az esemény előbbi, erre kijelölt Facebook felületén.

A zsűri több szempont alapján értékeli majd a döntőbe jutott előadókat az este folyamán. Míg „rap” kategóriába kimondottan a zenei alapot, a szöveget és az előadásmódot figyelik, addig a „slam poetry” kategóriában sokkal inkább ezek összhatása számít, a laza-kötetlen stílusból eredően. A zsűri tagjai között köszönthetjük majd Dipát a DSP-ből, Saiidot a Akkezdet Phiaiból, Ecküt a Hősökből, Wolfiet a Punnany Massifból, Diazt, valamint az MR2-től a szerkesztő-műsorvezető Horváth Gergelyt.




Tervezett program:

21:00 Kapunyitás
22:00 Megnyitó
22:10 Slam Poetry Verseny kezdete
22:50 Meglepetés program
23:05 Dj Scratch Show
23:10 Rap Verseny kezdete
23:50 Meglepetés program
23:55 Eredmény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése