2011. április 12., kedd

Slam poetry, live graff + street art kiállítás Pétfürdőn

Mennyi idegen szó. Mégis milyen emberközeli volt a tegnapi költészet napi rendezvény Pétfürdőn, mely a közösségi ház támogatásával jött létre. Délután 15:00-től élő graffiti-festéssel indult a program. Sok érdeklődő figyelte hogy készül a paravánokra a mű. PETCITY lett a felirat, mely több aspektusból is értelmezhető. Egyfelől Pétfürdő városi jellegét emelte ki a city betűsor, másrészt a pet szócska kisállat jelentése is érdekes lehet. Az egyik festő srác(Endre) Pétfürdőre asszociálva péti csigákat vizionált, amit bele is vitt a rajzba. Íme a végeredmény:


16:00 órától megnyílt a közösségi ház nagyterme, ahol Brash Sanyika már pakolta a zenéket. Innentől volt publikus a kiállítás, ahol közel 30 festmény, 200 fotó, 30 vázlat és matricaválogatás került fel a falakra. Sokan jöttek(80-100 körül lehettünk összlétszámban a nap folyamán) - nem csak Pétfürdőről, örültem is neki.


Egy gyors kiállításmegnyitó után jött is a slam, mely szervesen kötődött ugyebár a költészet napjához. Ponza, Busa Pisti, Csicsi, Kálóczy Misi és Fehér Dávid szavalt/olvasott fel közel másfél órán keresztül, több mint 30 művet. Többnyire saját alkotások voltak terítéken. Misi szilveszteres megfejtése igen pazar volt. Ponza KR-es verselése videón is megvan:



Busa Pisti jól moderált, az egyiptomi témakört feldolgozó verse tetszett a legjobban. Fehér Dávid elsőként szavalt nagyobb közönség előtt. A celebek világát fricskázó költeménye érintett meg a leginkább. Csicsinek pedig a hosszú prózai felolvasása.

A slam patinásra sikerült - bánhatja, aki nem jött el. Aki viszont igen, nagy köszönet érte, folytatás következik, ősszel mindenképp.

A Betűk hatalma címre keresztelt kiállítás viszont május 11-ig látható és látogatható Pétfürdőn. Ajánlott!

1 megjegyzés: