2011. április 20., szerda

Lángoló Gitárok magazin - 2011 április-május

Friss lemezkritikákat írtam a legújabb LG nyomtatott számába, többek közt a friss Animal Cannibals, Da Circle, Reks és Apollo Brown albumokról. A legutóbbit megosztom itt is, plusz ami miatt még ajánlott a magazin, hogy Fekő Ádám pofás Hősök interjúja az egyik legjobb anyagunk mostanság.

A magazin beszerzése: http://langologitarok.blog.hu/2011/04/20/megjelent_a_langolo_gitarok_magazin_masodik_szamaApollo Brown - Clouds
/Mello Music Group/

A 30 éves michigani producer nem tegnap kezdte a beatgyártást, de mégis az utóbbi egy-két év hozta meg számára az előrelépés lehetőségét. Például 2009-ben megnyerte a Detroit Red Bull Big Tune Championships nevű versenyt, majd leszerződött gyorsan jelenlegi kiadójához. Tavaly Journalist 103 és DJ Soko társaságában kiadta a The Left - Gas Mask című lemezt, melyet Dj Premier a 2010-es kedvencei közé választott be. Brown kiváló hangzásvilággal dolgozik: mintha Jay Dilla, Pete Rock valamint Primo stílusa és legjobb alapjai keverednének össze. A Clouds 27 instrumentális tételt tartalmaz, mégsem túlnyújtott gyűjtemény, hisz átlagban másfél-kétperces dalokat álmodott emberünk. Teljesek és harmonikusak az arányok: egyszer egy finom, detroit-special claphop, máskor meg ütős dobbal és mintával támadó klasszik darab. Közben végig a nyugalom érzetét kelti a lemez, mintha a felhők között repülve tényleg eltűnnének a mindennapi gondok, s ez annyira lendületesen és jól megy, hogy hallgatás közben fel sem merülhet a szkippelés veszélye, végig visz a motyó. Sok alap szöveget kívánna, a fanok meg még több lemezt - remélhetőleg Brown rendszeresíti instrucuccai megjelentetését.

Hallgasd meg a lemezt itt: http://mellomusicgroup.bandcamp.com/album/clouds


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése