2009. július 26., vasárnap

Hétvége




Pénteken Balatonalmádiban volt Bunker parti, ami kőkemény elektromos zenei megmozdulás, ennek ellenére mivel egy jó ismerősöm volt ez egyik szervező, meg egy másik spanom zenélt is lazán lementünk megnézni. Kiváló panoráma a Balatonra a hegyről, benn az erdőben, amolyan világtól elzárt kis mikrokörnyezet volt ez. Nem voltak túl sokan, viszont kedves társaság gyűlt össze, spanolt, barátkozott mindenki. Kinn míg nem jött a vihar kellemes minimal muzsika szólt, aztán az erősebb széllökések bevittek mindenkit a katonai bunkerbe, ahol a saccra 150 fős társaság elég jó tömeget alkotott azért. Nonó, azaz Mystifiaction hajnal 2-től pakolt benn, s mivel még élőben nem hallottam játszani, vártam már hogy a lemezjátszók mögé álljon. Nem vagyok egy nagy "elektrószakmabeli", viszont a fülem nem elég hogy nagyobb mint kell, még a helyén is volt - csakúgy mint Nonó szettje. Kőkemény mészárbéz, súlyos magasbépéemszámú muszikákkal, Csibi barátom például vévigzúzta az egészet. Óllinóll a környezet, a társaság és a zene is rendben volt ezen az estén, a hajnal fél 6-os hazaérés után mondjuk sokat nem aludtam...


...Másnap ugyanis Normafa Sport Games volt Budapesten, a Csillebérci Gyermektáborban, ahová délután 3-as indulást lőttünk be. Jött velünk a kisbusszal Drezzick és Nomagróf is, készül továbbra is a Samurai Flow lemez, jóféle anyag lesz, csa hogy ismét reklámozzam a kis spanokat, hehe. Na szóval BP-re érés, Zomblaze-t felkaptuk a Nagyvárad téren, GPS-be cím beüt, aztán nyomultunk is fel Normafára, közben nézegettük a szépséges budai palotákat útközben, hogy kéne itt egy kecó, bár sztem olyan négyzetméterperforint áron pörögnek, hogy... na hagyjuk is.

Érkezés, passzfelvétel, telefonok, aztán robogtunk is a hiphop helyszínre, ami egy sportpálya mellett volt, meg nagy meglepetésre zajlott egy esküvő is mintegy 150-200 méterre ahol épp a graffek készültek. A zenét le is kellett kapcsolni erre az időre, meg mint kiderült a fellépések sem kezdődtek még el. Fél 7 körül aztán Riddler, majd Artoscsabi tolt egy-egy blokkot, gyűlekeztek a népek is lassan. Következett utánuk Nomagróf és Drezzick műsora, akik ügyesen megpróbálták mozgatni az arcokat, teljesen jó műsort hoztak. Innentől bonyodalom kicsit a szitu.

Siskával löktünk némi új szöveg / freestyle felállású akapellát, meg be kellett mondanunk, hogy a hiphop színpad költözik át.... na de a kutya se tudta hova. Elindultunk be az erdőbe, az emberek kb. 100-an jöttek utánunk, de hát nem találtuk a leendő színpadot. Egy órán át gyakorlatilag kerestük, hogy hol is lépünk majd fel. Viszont jó hangulatú volt az egész, poénkodtunk a helyzeten a srácokkal-lányokkal. Volt egy fain kis büfé, ahol flippereztünk kicsit, meg egész korrekt áron vételezhettünk italokat. A kitelepült büfére ez sajnos nem volt jellemző. Húgymeleg sör, Szigetárakon nagyjából minden üditő/alkohol/energiaital, ráadásul a kiszolgálás sem volt a legjobb. Előző nap a Bunker bulin Anti (Rúzs Café-Várpalota) haveromék csinálták a pultot, mérföldekkel jobban mint Normafán.

Bulinegatívum még: a behirdetett freestyle verseny elmaradt, melyre például volt, aki Győrből vagy Marcaliból utazott fel.

Evezzünk azért kellemesebb vizekre is, mert meglett végül az új helyszín, Zomblaze, Böki, Slow és egy fiatal didzsé csóka pakolták a finom rapeket, Blaze igen súlyos effekteket csavart ki a kontroll és/vagy káoszpados keverő segítségével. Akkezdet és a Planet 55 fellépését lemondták végül a szervezők, így Siskafinuccsi mi jöttünk a sorban. Kábé egy órát nyomtunk, a közönség extrahálás és lelkes volt végig, az utóbbi 2-3 évben nagyon érzem a budapesti mikrofonozásokat, így ez is gigára sikerült. Beharangoztuk az OSG-t is, augusztus 29-én lebontjuk a Westend tetőt remélem, hehe.

Műsor után spanolás, megismertem pár új arcot, konstatáltam ismét, hogy az utóbbi pár évben egyre jobb csajok is járnak hiphop bulikra, aztán fél 2-2 fele szóltak a többiek, hogy dzsalni kéne haza. Mekiben a kedvenc jegeskávém még kötelezően el lett fogyasztva, aztán hóm szvít hóm Pétfürdő, Csidó papi megintcsak hazahozta fainul a brigádot!

Kharaj kishaveromnak pedig ezúton és innen is boldog szülinapot kívánok!

Partifotók a Soundhead oldalnak köszönhetően: http://www.soundhead.hu/portal/index.php/component/option,com_zoom/Itemid,79/catid,1407/


8 megjegyzés:

  1. ECKÜ - tisztelet! Köszönöm, hogy kitetted a Soundhead linket, a képsoron már meg is látszik a látogatottság. Bekukkantottam a hiphop.hu fórumra is, látom ott is van linkajánlat. Köszönöm nektek a bulit, a 30. születésnapomra tökéletes volt egy kis jó magyar hip-hop, aztán a goa és dnb közül alig tudtam válogatni, mindkettő zúzott. További jó munkát, munkásságotokat megpróbálom követni, mint a többi magyar hip-hop arcot is, oldalvizen, mert ez egy viszonylag új érdeklődés nálam. Sziasztok ____ foto:Peeros / www.soundhead.hu

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen a fotókat és a kommentet is egyaránt, egyúttal boldog triplaikszet kívánnék! Kérdésem továbbá, hogy a www.hosok.hu fotói közé kitehetünk párat amikt lőttél szombaton?

    Köszi

    eckü

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! A soundheadről levett képeket használhatjátok, ebből nem hiszem, hogy gond lenne. Csak plz írd ki alá, hogy " foto:PeeRoS / soundhead.hu ". Bye

    VálaszTörlés
  4. Pacsi Eckü!
    Siska végén Blaze benyomott egy tracket amit teis énekeltél májk nélkül, megtudnád nekem mondani annak a címét?
    Respect nektek, csumi

    VálaszTörlés
  5. PRS!

    Fotók fenn, csekkold:

    http://www.hosok.hu/html/photos.php

    Amit nyomtunk Siskával, az sztem a Forró volt, a Tibbah 4 lemezen lehet hallgatni, de fenn van youtube-on is asszem!

    VálaszTörlés
  6. csumi!sajna nem ez volt.ez akkor volt mikor siska már nem volt a színpadon és már blaze játszotta a trekkeket,te meg még fent voltál és énekelted(bocs hogy ezzel zaklatunk:) )

    VálaszTörlés
  7. Eckü! Az idő rámszaladt, de visszanéztem hozzád, és köszi a képeket a Hősök oldalán is. Nagyok vagytok. Sajna az OSG10ről lemaradtam, de látom az is nagy volt. Bye

    VálaszTörlés