2010. szeptember 20., hétfő

Szavazós ügy


Óriási lehetőség előtt áll öt hazai együttes is. Idén a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo vagy a The Kolin lehet Magyarország legjobbja, a szakma és a rajongók szavazatai alapján ugyanis ez az öt zenekar van versenyben az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díjáért. A győztes pedig esélyes a Best European Act a címére, amelyért az elmúlt években olyan nagy nevek szálltak harcba, mint az angol X-Faktorból megismert Leona Lewis, Pixie Lott vagy a finn Nightwish.

A Hősök zenekar a közönség favoritjaként került be az öt jelölt közé. Az MTV brand:new bandát a djuice Facebook oldalán szavazták meg a rajongók, és ez magát a zenekart lepte meg a legjobban. „Nem is sejtettük, hogy a jelöltek között leszünk, bár a szavazáson végig nagyon jól álltunk. Boldogok vagyunk, hiszen ez is egy fantasztikus dolog a sok jó mellett, ami idén történt velünk. Hihetetlenül pörgős nyár áll mögöttünk, többek között az MTV Icon-on is felléptünk. Az pedig különösen jó érzés, hogy olyan illusztris nevekkel együtt vagyunk megemlítve, mint a Kiscsillag vagy a Neo” – mondták a banda tagjai egybehangzóan.

Épp egy határon túli fellépésről tartottak hazafelé a Kiscsillag tagjai, mikor értesültek a jelölésről. „Erdélyből utaztunk vissza, amikor megtudtuk, hogy a jelöltek között vagyunk. Nagyon meglepődtünk, és kíváncsian várjuk a végeredményt.” – mondta Lovasi András, a zenekar frontembere.

Nemjucit a szakma jelölte az MTV EMA Hungarian Regional Awards-ra, ami hatalmas elismerés Németh Juciék számára. „Mindenféle figyelem jólesik egy zenekarnak, különösen, ha egy fiatal csapatról van szó. Sok zenekar működik az országban, így megtiszteltetésnek vesszük, hogy a jelöltek között lehetünk. Sokat dolgozunk azért, hogy a Nemjucira érdemes legyen odafigyelni, ez a szakmai jelölés pedig egyfajta csúcspontja ennek a folyamatnak. Köszönjük és találkozzunk a koncerteken!”

A mezőny legrégebben működő zenekarát, a Neo-t nosztalgikus emlékek fűzik az MTV-hez, ezért is fontos számukra a jelölés. „Nagyon örültünk az MTV EMA regionális jelölésének. Mi már az a generáció vagyunk, akik javarészt az MTV-n nőttek fel, és többek között a csatornáról szereztük az első zenei benyomásainkat” – árulták el a banda tagjai.

A The Kolin történelmet írhat, ugyanis a nem mindennapi viseletükről ismert banda tavaly ugyanezen a rendezvényen elnyerte a Legjobb Magyar Előadónak járó díjat,, és csak a közönség szavazatain múlik, hogy most sikerül-e duplázniuk. „Nagyon meglepett, hogy idén is a jelöltek között vagyunk, bár ez nem példa nélküli. Nagyon nagy megtiszteltetés idén is, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavaly elnyert díjjal több ajándék is járt. Többek közt egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk” – mondta a Linczényi Márk, a zenekar énekese.

A hazai zenekarokra a http://ema.mtv.co.hu/ oldalon lehet szavazni szeptember 20-tól . Hogy ki lesz a győztes? Ez egy fergeteges hangulatú koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki október 15-én a Corvintetőn, ahová mindenkit szeretettel vár a csatorna. Október 18-tól pedig lehet szavazni a Best European Act címre, amelyért a győztes magyar együttes is indul. A szavazás az MTV EMA napjáig tart, a nyertes európai zenekart online módon jelentik be.

A 2010-es MTV EMA jelöltlistája:

Legjobb Dal

Usher OMG

Katy Perry feat. Snoop Dogg – California Gurls

Eminem feat. Rihanna – Love the Way You Lie

Rihanna – Rude Boy

Lady Gaga – Bad Romance

Legjobb Férfielőadó

Eminem

Justin Bieber

Usher

Enrique Iglesias

Kanye West

Legjobb Élő Színpadi Produkció

Green Day
Muse
Thirty Seconds to Mars
Katy Perry
Gorillaz
Tokio Hotel

Legjobb Új Előadó
Ke$ha
B.o.B
Jason Derulo
Plan B
Justin Bieber

Legjobb Női Előadó
Lady Gaga
Katy Perry
Miley Cyrus
Shakira
Rihanna

Legjobb Rock Előadó
King Of Leon
Linkin Park
Thirty Seconds to Mars
Muse
Ozzy Osbourne

Legjobb Pop Előadó

Lady Gaga
Usher
Katy Perry
Miley Cyrus
Rihanna

Legjobb Hip Hop Előadó
T.I.
Eminem

Kanye West

Lil Wayne

Snoop Dogg

Legjobb Alternatív Előadó

Gorillaz
Gossip
Paramore
Vampire Weekend

Legjobb Videó
Thirty Seconds to Mars – Kings and Queens
Katy Perry – California Gurls
Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone
Plan B – Prayin’
Eminem feat Rihanna – Love the Way You

Világ Legjobb Színpadi Előadása
Green Day
Muse
Thirty Seconds to Mars
Katy Perry
Tokio Hotel

Legjobb Push Előadó

Ke$ha
Alexandra Burke
Jason Derulo
Justin Bieber
Selena Gomez and The Scene
B.o.B
The Drums
Professor Green
Hurts
Mike Posner

Legjobb Magyar Előadó:
Hősök
Kiscsillag
Nemjuci
Neo
The Kolin

Best European Act
A madridi díjátadón derül ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése