2010. január 19., kedd

Szitu

Azt hittem az évvégi hajtás utána pihenünk egy kicsit januárban, de mintha ez nem nagyon működne. A Hősök nagyobb fordulatszámra kapcsolt lemezkészítés, élőzenekaros próbák ésatöbbi ügyében, bár ezt már említettem a múlt heti hírlevélből szemezgetve. Februártól beindulnak a fellépések is, megyünk jó sok helyre szerencsére. A Szeged, Miskolc, Csongrád, Dunaújváros, Budapest ötösét látogatjuk meg például nullatíz kettes hónapjában.

A magam részéről izgalmas 2010 elé tekintek. Tavaly év vége óta letisztult bennem pár dolog, helyreállt egy fontos rész, bár ez így elég ködös, akarom mondani nem annyira szeretem az egzakt kitárulkozósdit. Pihenés idén sem lesz sok. Be van vállalva egy lemeznyi közreműködés kábé év elejére, ez folyamatosan rögzül. Lesznek meglepetések. Az utóbbi három-négy hétben annyi szöveget írtam, mint 2009-ben kábé összesen. A négyes Hősök korongon minden eddiginél több produceri közreműködés várható, ez véleményem szerint abszolút színesíteni fogja a még időpont nélküli megjelenéssel esedékes cuccot.

Az AP című rádióműsor körül vannak. A YOrádió! technikai átállása miatt nem tudtunk idén még adást rögzíteni, ezért februárra toltuk ki a kezdést. Remélem minden helyreáll, hisz már hiányoznak a jó kis hétfő esték a székesfehérvári stúdióból. Kultúrmisszió ez nálam mindenféle honorárium nélkül, a stílus terjesztésének viszont kiváló platformja, ebben megerősít a sok pozitív észrevetél.

Unatkozni idén sem fogok.

Múlt hét pénteken például Szarvason jártunk fellépni Menthával. A Toldamájkot nevű hiphop tehetségkutató első elődöntőjén zsűriztünk majd mikrofonoztunk is egyet a Fordított Fülek szervezőbrigád meghívásának eleget téve. Tavaly nyár eleje vagyunk velük kontaktba: lelkiismeretes és fain brigád. Egy jól összerakott este volt a mostani is. Szendviccsel, sörökkel, baráti jó szóval fogadtak minket. Lotti spanunkkal hárman utaztunk le, laza út volt, sok jó sztorival. A helyszínen már kondorosi, orosházi, szarvasi ismerőseink melegítettek jóféle italokkal, Kulcsi pálinkáját köszönöm ezúton is. Pacsi Simának is, végre találkoztunk és váltottunk pár jó szót. A négy elődöntős mindegyike tapsot érdemel. Q-Roots az őszintesége miatt, Rapster egyedi stílusa és színpadképes előadása végett, az Illúzió Krú összeszokott fellépését is bólogattam, a debreceni Hírvivők (látszik az RH nevelés a zenéjükön - ez pozitív észrevétel akar lenni) meg már kész produkció. Utóbbi csapat ment tovább, de a többiek is sokkal jobbat raktak, mint az vártam. Jól éreztük magunkat a júliusi őrület után ismét Szarvason. Hajnal fél három után dobbantás haza, teljesen okés évkezdő mikrofonosdi volt. Pár kép Latency jóvoltából a karakterek eltűnése után. Amúgy figyeljetek a rendezvényre, hisz egy alulról szerveződő, értékes és profi cuccról van szó. Ez már rég nem a lelkes amatőrök kategória. Ezek a formák szívüket lelküket teszik bele és tényleg értékeset alkotnak. Nagy fel Fordított Fülek, kiváncsian várom, ki lesz a győztes!






A fotókat Soltész 'Latency' Tamás készítette.

A bulin készült összes kép: http://picasaweb.google.com/Latencyon/ToldAMajkotSzarvastolTokajig20100115IElodonto#

Ezt a videót pedig a debreceni brigád rögzítette, vakerunk benne a végén, nézni ér:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése